top of page

Over mij

Als (min of meer) autodidact in de schilderkunst ben ik al tientallen jaren bezig met tekenen en schilderen. Aanvankelijk figuratief/illustratief, tekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen op klein formaat.

De laatste jaren ben ik op groter formaat gaan werken en vooral expressiever. Mijn thema's zijn nu vooral landschappelijk , uitgaande van schetsen of foto's, ter plekke gemaakt en in het atelier verwerkt. In mijn werk wil ik laten zien wat  me trof op een bepaalde plek. De ervaring van de kleuren, de lichtval, de sfeer, de weelderigheid, de warmte, de contrasten, de brutale kracht,  de ijzige verstilling en dergelijke probeer ik vast  te leggen.

Al schilderend in het  atelier ontstaat een beeld dat soms dichtbij het oorspronkelijke plan blijft. Maar het gebeurt ook vaak dat ik de vormen steeds meer abstraheer. Mijn werkwijze is dan vooral: reageren op wat is ontstaan.

Dat betekent veel kijken, afstand nemen, een tijdje wegzetten en soms ook rigoureus opnieuw beginnen. Soms ontstaan schilderijen heel vlot, sommige schilderijen gaan 'een eigen leven leiden', ze schilderen als het ware zichzelf.

Ik gebruik diverse materialen, vermeng olieverf en acrylverf soms met zand, organische materialen en papier. Daarnaast maak ik gebruik van diverse soorten krijt, inkt en houtskool.

In de  loop van de jaren heb ik begeleiding gehad van o.a. Trudy Kramer, Herman van Hoogdalem, Annelies Middel - Noorder Ateliers, Asaph Ben Menachim, Anja Lofvers.

Ook heb ik het basisjaar van de Klassieke Academie gevolgd. En -last but  not least-  op de achtergrond is Gouke nog steeds een  inspirator voor me.

Exposities

1999 en 2002   Café De Kale Jonker, Groningen

2003    't Waarhuus, Aduarderzijl

2004     Galerie Turftorenstraat, Groningen

2005    Restaurant De Valk, Middelstum

2006    Kerkje Klein Wetsinge

2007    Galerie Kunst en Kunst,   Groningen

2013    Kerkje Klein Wetsinge

2016    Galerie Forma Aktua, Groningen

2019   Theeschenkerij  Domies Toen - Pieterburen 

2021    Bezoekerscentrum Reitdiep van het Groninger Landschap 

2022    Galerie De Weergang,  Garnwerd

Veel van de werken zijn te koop, prijzen op aanvraag.

bottom of page